"Ett stenkast från Grimley!"

Epilog – Konsert till förmån för Julfirandet För Ensamma den 16 december! 4 153 kronor samlades in!

Brasskonsert för välgörande ändamål

Säffle: Skänkte pengar till julfirande

På måndag kväll genomförde Seffle Tower Brass (STB) en konsert i Sagabiografen till förmån för evenemanget Julfirande för ensamma som de senaste åren genomförts i Attendo Lindbackens lokaler.
Seffle Tower Brass höll på måndagskvällen en konsert till förmån för evenemanget Julfirande för ensamma.

Det rör sig om ett ideellt initiativ som använder lokalerna för arrangemanget som är mycket uppskattat och äger rum på julafton. Det är andra året som Seffle Tower Brass spelar en välgörenhetskonsert i Sagabiografen för att spela in pengar till det aktuella julfirandet.

Det var en entusiastisk Ulf Lagerberg som introducerade konserten i den anrika biografmiljön och sedan dirigerade bandet genom en varierad repertoar julmusik av både engelskt och svenskt ursprung. Gamla klassiker som Det lider mot jul blandades med engelsk och amerikansk julmusik av modernare snitt. Ett exempel på det senare var ett arrangemang som dirigenten Ulf Lagerberg själv skapat med jullåtar som Let It Snow, SleighRide och Jingle Bell Rock.

Lurades upp

Konserten präglades av en trevlig, avslappnad och familjär atmosfär där bland annat de båda, intet ont anande, musiklärarna Alf Olsson och Solveig Lundgren lurades upp på scenen och själva fick framföra julmusik. Alf Olsson spelade på fiol en egen tolkning av Nu är det jul igen och Solveig Lundgren sjöng Nu tändas tusen juleljus till ackompanjemang av brassbandet. De båda oförberedda gästartisterna fick rungande applåder för sina insatser.

Åter i januari

Ett 70-tal personer hade kommit till Sagabiografen och applåderade som avslutning fram extranumret Stop The Cavalry. När konserten var över kunde 4 153 kronor som skänkts av publiken räknas in. I detta belopp ingick även aftonens lokalhyra på 750 kronor som skänkts av Sagabiografens föreståndare Ulrika Skålén.

Seffle Tower Brass dyker nästa gång upp i samband med ett uppträdande på Seffle Jazzklubb, den 9 januari.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s