"Ett stenkast från Grimley!"

Det var då…

Eliten inom engelsk brassmusik av idag domineras av band som Black Dyke Mills, Grimethorpe, Cory m.fl. Ett band som inte längre finns med i toppskiktet är det legendariska CWS Manchester Band. År 1962 var det annorlunda. Då vann CWS Manchester National Championships under ledning av den på samma sätt som bandet, legendariske dirigenten Alex Mortimer. Bland annat tack vare bandets tolkning av Forza Del Destino av Verdi.

Bandets framförande finns bevarat och du kan själv lyssna på hur det lät den gången. Man tänker lite smått på dåtidens instrument och inspelningsteknik. Någon sa en gång att man inte spelar den aktuella typen av musik längre för att den blivit ålderstigen och mossig, någon annan kontrade då med ”nja, det beror nog på att dom inte kan spela det där längre för det är för svårt”…lyssna särskilt på applåderna som tar sin början innan musikstycket är till ända…

http://www.youtube.com/watch?v=UznHUkj4yxk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s