"Ett stenkast från Grimley!"

Farsdagskonsert gav 3,348 kronor till Cancerfonden!

Farsdagskonsert 2014

Under söndagskvällen och i samband med firandet av Fars Dag, bjöd Seffle Tower Brass in till en konsert på Sagasalongen i Säffle. Sagasalongen är ju den idag lite ”vidare” benämningen på gamla Sagabiografen och ett sextiotal personer hade i den mörka och murriga höstkvällen samlats i salongens mysiga atmosfär för att ta del av ett varierat program med brassmusik. Seffle Tower Brass har funnits sedan 2006 och har under åren bland annat hunnit med att vinna silvermedaljen i de nationella mästerskapen för brassband inte mindre än tre gånger. Under fjolåret och i år deltog dock inte bandet i tävlingarna i Värnamo utan under tävlingshelgen genomförde man förra året och så då även i år, istället konserter på hemmaplan till förmån för kampen mot cancer.

Bandets nuvarande dirigent är Ulf Lagerberg, känd musikprofil i Säffle som ledsagade publiken genom programmet på ett sedvanligt lättsamt och humoristiskt sätt. Ulf har sedan han övertog dirigentuppdraget för bandet arrangerat ett sjuttiotal stycken för brassband där huvuddelen är svensk musik. Detta är ovanligt i Sverige då det finns sparsamt med svenska arrangemang för just brassband som är en musikform som ursprungligen härstammar från den engelska musiktraditionen.

Ulf Lagerberg passade också på tillfället att under konserten uruppföra ett par egna kompositioner skrivna för brassband vilka mottogs mycket positivt av den entusiastiska publiken. Då brassbandssättningen har en gammal tradition att då och då användas för framförande av marschmusik, så hade Ulf just av detta skäl komponerat två marscher med de lite speciella titlarna; ”Marsch i Säng” och ”Marschian”. Han annonserade även tillkomsten av två ytterligare marscher som kanske också kommer att framföras från scener i Säffle med tiden; marscherna ”Marschipan” och ”Marschkatt”…

När publiken, efter att ha applåderat fram extranummer, så småningom började ta sig hemåt kunde kvällens insamling räknas in till att ha gett 3,348 kronor som oavkortat går till Cancerfonden.

Den 17 december kommer Seffle Tower Brass att fortsätta på välgörenhetstemat och för tredje året spela en julkonsert på Sagasalongen till förmån för arrangemanget ”Julfirande För Ensamma” som varje år traditionsenligt genomförs av frivilliga eldsjälar i Säffle.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s